Skip to content

We zitten tegenover elkaar te eten: mijn Ghanese gast en ik. “Het is drie jaar geleden, dat ik in het huis van een blanke werd uitgenodigd”, zegt hij verwijtend.

Dat laat ik bezinken, en ik ben blij dat ik vandaag tenminste lekker voor hem gekookt heb. Hij is 23, in Nederland opgegroeid als zoon van migranten. Bijna klaar met zijn Masters aan de Erasmus.

Hij vertelt over zijn dromen voor de toekomst en hoe anders die zijn dan de dromen die zijn ouders voor hun kinderen hadden. Hij hoort bij de tussengeneratie: met gemak maakt hij een lange opsomming van dingen die hem scheiden van zijn leeftijdsgenoten.

En even sterk is hij zich bewust dat hij nooit meer kan zijn zoals zijn vader en moeder.

Er gaan een paar maanden voorbij waarin ik niets van hem hoor. En dan begint ineens mijn telefoon te piepen en stroomt er kort na elkaar een lange serie sms-berichten binnen. Ik ben in vergadering en probeer zo onopvallend mogelijk te zien wat er gebeurt – maar het is teveel.

Hier is zijn bericht:

People of God, I greet you in the name of Jesus. My heart is full of peace, love and faith. Despite the problems in this world and the hardship in our lives. Despite our shortcomings, our past failures and disappointments. God has not forgotten us. He just opened a new page in our lives. God is still alive and He knows what He is doing. His arms are not short that He can’t reach us. Nor is He deaf that He can’t hear us. He is able and willing to deliver us from our hardships, trials, tribulations, financial debts, more than we ever can imagine. Just give everything that you have unto God. Lean on His Word and exercise your faith, day by day, hour by hour, second by second. Manifest your faith in all ways in life. Never stop doing good even to those that persecute and hate us. Let us love one another but more important let us love those that hate us. God can change our lives in less than a second to good: from poverty to riches, from sickness to health, from sorrow to joy. I pray that you may receive a threefold of a threefold portion of blessings this day. Greetings

Natuurlijk zoek ik contact. Maar ik hoor niets meer.

Het blijft voorlopig raden. Een jaar later zie ik hem in een ander deel van het land, in een kerkdienst. Maar ook dan krijg ik niet meer zicht op die lange reeks tekstboodschappen.

Wel daagt het besef dat in alle tijden profetische uitingen soms in de lucht lijken te hangen.

Daar laat ik ze dan ook maar hangen, voorlopig. Maar ik bewaar ze goed: benieuwd naar wat er komen gaat.

Laat een reactie achter